We bieden trainingen aan voor uw team om bewustzijn te creëren en de kennis over toegankelijkheid te vergroten.
Tijdens onze kennismaking laten we zien hoe digitale toegankelijkheid jouw online omgeving organisch kan laten groeien.
We leggen in dit gesprek uit wat de wetgeving en regelgeving precies inhoudt, en waarom het belangrijk is om hier aan te voldoen.
Tijdens onze kennismaking bespreken we de leerdoelen van je team en welke kennis of bewustwording jullie missen. We geven alvast een voorproefje van wat digitale toegankelijkheid concreet betekent — en waarom het essentieel is voor elke organisatie die serieus is over UX en inclusie.
Na de workshop ontvang je een overzicht van concrete verbeteracties en bronnen om zelf mee aan de slag te gaan.
We bieden indien gewenst een korte follow-up call om te sparren over implementatie en om te kijken waar aanvullende verdieping nodig is.
Het gehele proces
Tijdens onze online kennismaking gaan we samen in gesprek om te kijken wat de wensen zijn vanuit jullie als organisatie en evalueren wij de huidige kennis van jullie team over toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Op basis daarvan stellen we een workshop en training op maat op voor jullie team.
We geven jullie team een voorproefje van wat digitale toegankelijkheid concreet betekent — en waarom het essentieel is voor elke organisatie die serieus is over UX en inclusie. Zo leggen we uit wat de WCAG is, wat de belangrijkste principes zijn en hoe je deze in jouw organisatie kunt toepassen. Maar ook hoe deze in alledaagse siuaties al vaak voorkomen.
Nadat we de training hebben gegeven en een kort overzicht hebben gegeven van de belangrijkste principes, geven we een praktijkvoorbeeld van hoe je deze in jouw organisatie kunt toepassen. Zo krijgen jullie team een helder beeld van hoe je deze in jouw organisatie kunt toepassen. Maar ervaar je ook zelf hoe het is om met een functionele beperking een website te bezoeken.
We laten je zien waar je kansen laat liggen en hoe je ze direct kunt benutten.
Digitale toegankelijkheid betekent dat je website bruikbaar is voor iedereen — ook voor mensen met een visuele, motorische of cognitieve beperking. Denk aan goed contrast, duidelijke structuur, en navigatie via toetsenbord of screenreader.
Vanaf 28 juni 2025 zijn veel organisaties verplicht om hun digitale omgeving toegankelijk te maken volgens Europese regelgevingen (European Accessibility Act). Waaronder websites en webshops, mobiele applicaties, e-boeken, online bankdiensten, elektronische communicatiediensten, en ticketverkoop- en reserveringssystemen voor vervoer.
Je kunt dat zelf deels testen, door tools als WAVE, Axe of Lighthouse te gebruiken. Maar een volledige check is vaak lastig zonder de juiste kennis, wij bieden een toegankelijkheidsaudit waarbij we je website analyseren op tientallen punten — en je precies laten zien waar kansen en knelpunten liggen.
Gelukkig niet. In veel gevallen kun je met gerichte aanpassingen al grote stappen zetten. Denk aan contrasten, focus-states, correcte HTML-structuur of betere alt-teksten. Wij denken mee over de slimste aanpak — zonder alles overhoop te gooien.
Toegankelijkheid zorgt voor een betere gebruikservaring voor álle bezoekers. Dat leidt vaak tot minder afhakers, hogere conversie en meer klantvertrouwen. Bovendien verbeter je je SEO en voorkom je dat je klanten onbedoeld buitensluit.
We kunnen geen garanties geven — en daar zijn we eerlijk over. Wat we wél doen: obstakels op je website wegnemen die nu voor afhakers zorgen. Zo maak je de weg vrij voor meer conversie. Toegankelijkheid is geen trucje, maar een duurzame optimalisatie.
Nee, wij voeren geen aanpassingen door in je website zelf. Wij specialiseren ons in audits, advies en begeleiding: je ontvangt een duidelijk rapport met aanbevelingen, prioriteiten en uitleg. Werk je met een developer of extern bureau? Dan kunnen zij hiermee direct aan de slag. En heb je of zij nog vragen? Dan staan we natuurlijk klaar om toe te lichten.